Kratka istorija Vranja

Na levoj obali Južne Morave, u severozapadnom delu Vranjske doline nalazi se Vranje-grad prepoznatljiv po trubačkim orkestrima i veseloj melodiji trube. Današnji administrativni i kulturni centar Pčinjskog okruga Rimljani su osvojili u 2.veku p.n.e. a u 6.veku p.n.e Sloveni su počeli sa doseljavanjem na teritoriji današnjeg Vranja. Po belaškama vizantijske princeze iz 11.veka, Ane Komnine, Vranje je bilo pod vlašću Aleksija Komnina, da bi u 12. veku grad postao deo srednjovekovne srpske države. Nakon raspada srednjovekovne srpske države, Vranje potpada pod Tursku vlast koja nad gradom ima vladavinu sve do 1878.godine, kada biva oslobođen i proglašen centrm moravskog sreza. Vranje su tokom 20.veka naseljavale pretežno zanatlije, ali su tokom 60-ih godina prošlog veka sa razvojem industrijalizacije zanati iščezli i njihovo mesto zauzele su fabrike.

Udaljenost Vranja od Beograda (347km), od Skoplja (91km), od Soluna (354km)

4zvezdice
45soba
95ležajeva

O hotelu

Hotel Royal Putnik otvoren je 2020. godine i nalazi se na fantastičnoj lokaciji u blizini autoputa i veoma blizu centra grada.
Koncipiran kao hotel sa luksuznim smeštajem, svakom gostu pružiće maksimalan komfor i udobnost koja je neophodna za kvalitetan odmor. U prilog tome govore brojni sadržaji kojima hotel Royal Putnik raspolaže. Pored modernih i luksuzno opremljenih soba i apartmana, u okviru hotela postoji bar i restoran, SPA&WELLNESS centar, teretana i sale za proslave i konferencijske skupove.
Hotel raspolaže parkingom i WI FI zonom koji su za sve goste potpuno besplatni.

Hotel Royal Putnik kategorisan je kao hotel sa 4* zvezdice i raspolaže smeštajnim kapacitetom od 45 soba i 95 ležajeva.
1. CHECK IN ?
posle 14:00 h
2. CHECK OUT ?
do 11:00h